Den nepřečtených knih

10:00



A už je to tu zase! Třicátý první srpen, poslední den prázdnin a Den nepřečtených knih. Akci vymyslelo nakladatelství Martinus už v roce 2011, jistě neměli na mysli jen altruistickou podporu čtení. Ale tato marketingová akce se to opravdu povedla. Můžete si tedy koupit nějakou tu knihu nebo knihy z knihkupectví Martinus nebo prostě jen sáhnout do své knihovny nebo navštívit oblíbenou pobočku městské knihovny.


Den nepřečtených knih je tu proto, abyste dali druhou šanci knihám, které jste začali číst a nedočetli. Možná patříte mezi ty čtenáře, kteří dávají knihám pár desítek stran šanci a pokud vás nezaujme, odložíte ji na věky věků. Nebo se nezáživnou knihou pronádáváte a pronudíte až do konce. Ať už dočítáte nebo ne, dnes máte příležitost dát některé své nedočtené knize druhou šanci.
Každý rok má Den nepřečtených knih nějaké zastřešující téma. Už se dočítala povinná četba, pozapomenuté knihy, které se k vám dostaly v nesprávný čas, ale vy věříte, že v nich je něco kladného či přínosného. Předloni bylo hlavním tématem jak v uspěchaném životním stylu najít více času na čtení.
Zapojit se můžete i na facebooku a knihkupectví Martinus připravuje i soutěž o knižní poukázky, na jejich webu naleznete podrobnosti.
A jak to máte s knihami vy? Platí na vás výsledky průzkumu, který tvrdí, že v našich knihovnách tvoří nepřečtené knihy až 27 %? Na moji knihovnu to platí přesně, ale já si tento stav (třetinu nepřečtených knih) udržuji záměrně. Loni se do projektu zapojila řada známých osobností.




I Memento libri Den nepřečtených knih oslaví dočtením některé z odložených knih.
Togaf sáhla po Strachu a svrabu v Las Vegas od Huntera S. Thompsona, kterou odložila před osmi lety. A proč togaf odložila knihu, kterou mnozí považují za svou osobní Bibli, zvlášť, když togaf ze zásady knihy dočítá? Jednoduše po této knize sáhla v nevhodný čas, v čas kdy potřebovala odpoutat myšlenky a vstoupit do nového světa knihy během jedné stránky. To se Strachu a svrabu v Las Vegas nepovedlo, a tak byla bez milosti odložena.
A jakou knihu si vybrala hous.enka a proč ji odložila?
Hous.enka: Strašně se snažím inspirovat přístupem ke čtení togaf a knihy dočítám. Většinou. Někdy mi to trvá pár týdnů, jindy pár měsíců. Asi tu nemusím připomínat svou téměř roční cestu s Batmanem...
Letos po Vánocích se k Batmanovi přidal Nejhloupější anděl Christophera Moorea. A já nechápu, proč se mi ho nedaří dočíst. A přitom je to docela dobře napsané, vtipné a když si k tomu sednu, odsýpá to. Je to opravdu zvláštní a já věřím, že to letos při posledním srpnovém dni zlomím.
No a taky tu mám ten Les sebevrahů, že jo. Sakra, kolik že letošní jednatřicátý srpen bude mít hodin?

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz