Dočteno podle hous.enky (36. týden)

10:00

Konečně jsem přišla na to, proč se mi tolik smrskl seznam přečtených knih. Ubývá totiž denního světla.
 
 
 
 
 
 



A to ubývání probíhá sakra rychle, protože pořádně svítat začíná až tak kolem sedmé. Takže se mi už nedaří vstávat půl hodiny před budíkem a probouzet se u knihy. Jej, tohle mi bude v zimě hodně chybět. Vlastně už teď mi to chybí.
Ale i přesto stále tvrdím, že kdo má chuť si číst, ten si čas vždycky najde. Jasně, nebudou to hodiny, ale volné chvilky se v životě vyšetřit dají.
Já jich tenhle týden teda moc nenašla. Četla jsem převážně na cestách, večer jsem chodila do postele poměrně brzy. Ani noční čtení mi moc nešlo - usínala jsem po pár stránkách. A jak to celé nakonec dopadlo? Tady je můj týdenní souhrn.

Dočteno

Jiří Pavlovský: Kladivo na démony

Anotace z cbdb: 10. kniha v sérii Kladivo na čaroděje.
K Felixi Jonášovi zavítá návštěva. Jenže tentokrát nepřichází s další zakázkou. Chce ho zabít. Začíná hon na Felixe a on ani netuší, proč je lovnou zvěří. Útoky mají společnou jedinou věc - tajemnou červenou krabici. Aby přežil, musí vydat do míst, kam lidská noha ještě nevkročila. Alespoň ne lidská noha stále připojená k tělu.
Skvělé, skvělé, skvělé! Knihy Jiřího Pavlovského patří v této série (nemám totiž zkušenost bokem) k těm nejlepším, nejzábavnějším a hláškami nejnabitějšími.
Felix Jonáš perlí, ničeho se nebojí a vše řeší svým mocným kladivem. Nebo aspoň třískou z něj. A k tomu všemu pobíhá celou tu dobu v rozhaleném županu! Tenhle díl bych chtěla vidět zfilmovaný.
Neuvěřitelně mě bavil i svět démonů, tzv. Pohraničí (doufám, že jsem si název zapamatovala dobře; připomínka pro mě: příště si musím psát lepší poznámky), kde se Felix pohybuje s poměrnou jistotou a Jiří Pavlovský tu dokazuje, jak (ne?)mocná je jeho fantazie.
Zbytek týmu je tu trochu upozaděn, což kompenzuje finální shrnutí výsledků tohoto dílu.
Po Žrádlu pro psy je Kladivo na démony trochu střízlivější, méně nechutné a hlášky jsou téměř legendární. Prostě je to takové, jaké Kladivo máme rádi/rády.

Grant Morrison: MY3

Anotace z cbdb: Hluboko v tajné výzkumné základně letectva Spojených států probíhá kybernetická revoluce. Vědci z projektu MEMY tady z pokusných domácích zvířat stvořili novou třídu kyborgů – bytosti z masa a kovu, navržené k tomu, aby ovládly bitevní pole zítřka. Triumfálním výsledkem projektu je trojice prototypů s kódovým označením MY3 – z nichž každý je sestrojen a vytrénován ke specifické roli v rámci týmu. Vybaveni zdokonalenými nervovými systémy a supermoderní vojenskou technikou jsou MY3 definitivní verzí řízených střel – stejně tak programovatelní jako autonomní, stejně loajální jako naprosto nelítostní.
I přes své úspěchy jsou však MY3 stále jen prototypy, jež na konci výzkumu čeká rozebrání na součástky. V jejich obávaných mechanických schránkách nicméně dýchají tři ztracená zvířátka, mezi jejichž posílené vlastnosti spadá i pud sebezáchovy – instinkt, který se umí projevit mnohem silněji, než by si vědci dokázali představit. Tváří v tvář likvidaci MY3 uprchnou – do hrozivého a matoucího světa venku, kde se z nich stává stejná hrozba jako z těch, kdo je pronásledují. V nelítostném honu drží MY3 na nohou spojená palebná síla pěchotního pluku – a nejasné, hřejivé vědomí toho, že chtějí jít „dom“.
MY3 je hodně temný a hodně krvavý komiks. Myslím, že jsem podobně ponurý komiks ještě nečetla. Vypráví o akčních hrdinech, kteří se stanou hrdiny proti své vůli. Jediné, co tihle tři opravdu chtějí, je dostat se domů, zpátky ke svým páníčkům.
Krásná kresba, akčnost a dramatičnost komiksu zaručuje, že vám komiks ráda doporučím k přečtení.
Mimochodem komiks MY3 byl jedním ze dvou mých knih naší srpnové čtenářské výzvy

Právě čtu

V rubrice Právě čtu je vše při starém. Přibrala jsem tedy raději jen jednu knihu, neb jedině tak se zvýší šance na dočtení knihám ostatním.

Jan Hlávka: Bůh strachu

Anotace z cbdb: 11. kniha v sérii Kladivo na čaroděje.
Když Prahou začnou kolovat části tajemného magického artefaktu, křehká příměří jsou porušena a začíná nelítostný boj. Felix Jonáš se svým týmem ani tentokrát nemůže zůstat stranou, i kdyby chtěl sebevíc. Namísto prastarého zla, monster a démonů se musí postavit něčemu mnohem horšímu - své minulosti. Ta vrhá příliš nebezpečné stíny a starý přítel se snadno změní v nového nepřítele. Zejména, když se rozhodne stát bohem a změnit svět v lepší místo - ať to stojí cokoliv...
Klaudie mě baví. Dokonce velmi. Mám prostě ráda tyhle spiritistky se sklony ke špiritusu. Líbí se mi i ilustrace na obálce a líbí se mi i Bůh strachu.
Zatím jsem asi ve třetině a ta týmová razie v Regiině vile byla naprosto výborná. Ne, lepší bylo následné zatčení Felixe a jeho rozhovor s Kiliánem. Ne, nejlepší bylo, jak Adam Reys prochází tím pražským mrakodrapem. Ne, vážně, Bůh strachu je zatím skvělý.
Co není tak skvělý, že dvanáctý díl už je vydaný a já nevím, co budu ve svém knižním světě dělat bez čekání na další díl.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz