togaf a její kniha

10:43

Opět je tu pondělí, opět je tu článek sledující mé čtenářské (ne)úspěchy. Bohužel jsem o víkendu musela slavit a nezbyl mi čas na čtení, inu takový je život. Takže můj čtenářský týden byl slabý jako dvakrát vylouhovaný sáček s čajem. Pokusím se svoje čtenářské renomé napravit tento týden.

Pokračovat ve čtení

Dočetla jsem svůj první komiks o Garfieldovi, jak moc se mi líbil, jsem popsala v článku na naši srpnovou čtenářskou výzvu. V rámci čtenářské výzvy jsem přečetla i kouzelnou knížku o Paříži. A pak už mi tu zbývá pouhopouhá jedna jediná dočtená kniha. Kdo to říkal, že až se pokazí počasí, bude víc času na čtení?! Já to zatím nepozoruji…
Takže tamtadadááá, moje osamělá dočtená kniha je:

Trevor Baxendale: Doctor Who: Dávný čas
Anotace z cbdb: Dávný čas je novým příběhem odehrávajícím se ve vesmíru kultovního britského sci-fi seriálu Doctor Who s Dvanáctým Doktorem (Peter Capaldi) a Clarou Oswaldovou (Jenna Colemanová) v hlavních rolích.
Kniha je posledním dílem trilogie Kroniky Půvabu, do níž spadají již vydané díly Královská krev a Generace velkého třesku.
Phaeroni zmizeli již před miliony let. Cestovali napříč hvězdami po stezkách z času a prostoru a zanechali po sobě jen pár stop. Ale co se Phaeronům vlastně přihodilo? Někteří věří, že je vyhladila nějaká nezastavitelná síla… jiní tvrdí, že se vyhladili sami. Ale co když je ve skutečnosti zastihl mnohem strašlivější osud?
V daleké budoucnosti objeví lidstvo poslední phaeronskou stezku — a Doktor s Clarou se vydávají odhalit, kam tato stezka vede. Každý z výzkumného týmu ví přesně, po čem pátrat — ale pouze Doktor ví přesně, co naleznou.
Protože kromě Doktora nikdo nezná pravé tajemství Phaeronů: obludné tajemství, tak mocné a strašlivé, že muselo být pohřbeno v nejhlubším hrobu ve vesmíru.
Opět vyšlo knižní dobrodružství Doctora Who a jeho společnice, nebo jak se říká v knížce „kamarádky“, Clary Oswaldové. Poslední díl trilogie o hledání Půvabu neboli svatém grálu, byl ze tří svazků nejlepší. Posádka vesmírné lodi spolu s Doctorem a Clarou zažívá napínavá dobrodružství. Trevor Baxendale se nebojí některé postavy obětovat a zároveň dokáže vesmírné cestovatele popsat dostatečně podrobně, že si je nebudete plést. Takže já jsem s tímto dílem velmi spokojená. A už se těším na další knižní nebo seriálové dobrodružství.

SERIÁL
Strike Volání kukačky (Robert Galbraith)
Když už nečtu, alespoň sleduji seriály. První série Strike – Volání kukačky je úspěšně za mnou a musím říct, že první dojem se mi potvrdil. Seriál je opravdu lepší než kniha. Knižní Robin mi leze na nervy, seriálová ne, knižní Cormoran není fešák, seriálový ano (což je teda trochu moc velký krok stranou od knihy, ale když on je Tom Burke prostě sympaťák). A celá knížka je do seriálu výrazně sestříhaná, a to je velké plus, protože Rowlingová, resp. Galbraith je hrozný grafoman. Takže Volání kukačky vřele doporučuji a já osobně se těším na druhou sérii pojmenovanou po další Galbraithově knize Hedvábník. Tentokrát půjde o dvoudílnou sérii.

AUDIOKNIHA
Stále poslouchám Atlas mraků, dostala jsem se k poslednímu příběhu, Orison Somni 451. Jediný příběh z budoucnosti, je zároveň mým nejoblíbenějším. Poslední příběh také znamená, že jsem v půlce knihy. Atlas mraků je totiž kompilace pěti příběhů, které jsou rozděleny podle následujícího vzorce: 1, 2, 3, 4, 5, 5, 4, 3, 2, 1. Takže když jsem došla k pátému příběhu, budu následovat dokončení čtvrtého, pak třetího až se dostanu k závěru prvního příběhu. Geniální, že?

CHYSTÁM SE ČÍST
A jako bonus na závěr se vám svěřím se svým čtenářským plánem. Bude jím román Posvátné lži Minnow Blyové od Stephanie Oakes. Navnadila mě totiž anotace: Působivý román o nebezpečí slepé víry − a o síle víry v sebe sama. Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow téměř o všechno: o dvanáct let života, rodinu i o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí také ruce. Teď je keviniánský Prorok mrtvý a celá osada, kde komunita žila, spálená na popel. Detektiv z FBI tuší, že Minnow o tom něco ví — ona však mlčí. Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst a především samostatně myslet. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může získat opravdovou svobodu, o jaké vždycky snila. Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, nabízí však mnohem víc: sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, sympatického detektiva, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale bojuje o obyčejnou naději na lepší život.

Přeji vám více času na čtení, než mám já a za týden se pokusím polepšit. Ale raději nic neslibuji, jak by řekla teta Kateřina ze Saturnina: sliby – chyby.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz