Tisíc knih

13:33



Také se vám stává, že si přečtete knihu a nadchnete se pro nějaké téma, které se v ní řešilo? A pak musíte, prostě MUSÍTE najít další titulky s podobnou problematikou?



Mně se to stává každou chvíli, takže náležitě oceňuji čtenářské databáze a využívám funkci štítků. Ale ne vždy mi domovská čbdb.cz nabídne dostatečné množství knih na téma, kterým jsem momentálně posedlá. A pokud potřebuji rozsáhlejší nabídku, je tu stránka Tisícknih.
Do kolonky vyhledávání napíšete knihu, ke které chcete vyhledat knižní dvojče. Našeptávač naznačí, zda danou knihu web Tisíc knih zná. Pak už jen stačí kliknout a čekat. Za pár vteřin vám vyjede seznam 1000 knih, které by se měly tematicky podobat té vámi zadané. U každé položky vidíte jméno autora a název knížky plus malé „i“ – to znamená informace. Po rozkliknutí vyskočí popis knížky ještě možnost zjistit více informací. Pro více informací budete převedeni na web Městské knihovny v Praze.
Problém může nastat, když hledáte podle právě vydané knihy, která ještě není v databázi, nebo máte příliš specifické požadavky.
Já jsem na Tisíci knihách uspokojovala svoji obsesi po knihách s tématem autismus nebo z prostředí náboženských sekt. 
Tato aplikace vznikla v rámci projektu GDG Garage na Praze 1. Pokud vás zajímají podrobnosti o technologickém zázemí a fungování, můžete si pustit záznam projektu Filipa Hráčka z DevFestu 2014. 

Tisíc knih funguje podle jednoduchého, ale výpočetně náročného algoritmu. Samozřejmě nelze očekávat, že všech navržených tisíc knih bude dávat smysl každému, ale to je právě výhoda tohoto webu, každý si alespoň pár knih najde.
Máte v současné době téma, která vás pohltilo? 


You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz